Fektetési utasítások SPC

A fektetés alapvető szabályai

HASZNÁLATI INFORMÁCIÓK

A Vinyl / SPC strapabíró, egészséges az élethez és rendkívül könnyen tisztítható - ideális a lakás számos területén való használatra. A minták, formátumok és felületi struktúrák nagy választékának köszönhetően teljesen egyedi belsőépítészeti megoldásokat hozhat létre: Kortárs megjelenéssel és autentikus érzéssel a otthonos és kellemes hangulatot teremt.

SZERVIZKÁLLÁSKÁLLÁS

Tulajdonságait, követelményeit és vizsgálati módszereit a vinil/SPC padlóburkolatokra vonatkozó európai szabványok határozzák meg. Ezeket egyszerűen és átláthatóan a szolgáltatási osztályok segítségével mutatjuk be. A kapott eredményektől függően - a követelményekkel és a terhelés/használat intenzitásával összhangban - a padlóburkolatot a magánhasználatra (kb. 20), a kereskedelmi/nyilvános használatra (kb. 30) vagy az ipari használatra (kb. 40) vonatkozó osztályokba sorolják.

 

 

Az alaprétegekre vonatkozó általános követelmények

Általános szabályként és a vizsgálatra és a kellő gondosságra vonatkozó kötelezettségük részeként a padlóburkolási munkák kivitelezőjének vagy a saját padlóburkolatát fektető magánszemélynek ésszerűen meg kell győződnie arról, hogy az alapréteg a padlóburkolat lerakása előtt készen áll a lerakásra. Különösen a következő pontokat kell figyelembe venni annak megítélésekor, hogy ezek a padlók készen állnak-e a lerakásra. Ezek be nem tartása esetén a garancia vagy a jótállás alapján fennálló bármely igény érvényét veszti.

Az alapréteg nedvességszintjének ellenőrzése:

A vizsgálatot egy CM készülékkel kell elvégezni. A következő határértékeket nem szabad túllépni:
 • Cement esztricheknél ≤ 2 CM % - fűtött esztricheknél ≤ 1,8 CM %
 • Kalcium-szulfát esztrichek / kalcium-szulfát folyós esztrichek esetén ≤ 0,5 CM % - fűtött esztrichek esetén ≤ 0,3 CM %
Ezek az értékek olyan esztrichekre vonatkoznak, amelyek nem tartalmaznak adalékanyagokat. Adalékanyagok vagy gyorsan száradó esztrichek használata esetén az adott gyártó által megadott méréseket és határértékeket kell betartani. A vizsgálati mintát az esztrich alsó harmadából kell venni. Az esztrich vastagságát is meg kell mérni és fel kell jegyezni.

Az alapréteg egyenletes voltának ellenőrzése:

Az alapréteg egyenletességének ellenőrzésekor a hatályos szabványokra kell hivatkozni. Ehhez helyezzen egy mérőrudat vagy egy egyenes vonalzót a felület legmagasabb pontjaira. Így határozza meg a mélységet a legmélyebb ponton a tartófelületekhez képest (mérési intervallumok). 180 cm-es mérési intervallum esetén a függőleges eltérés nem haladhatja meg a 3 mm-t. A nagyobb eltéréseket megfelelő intézkedésekkel, pl. önterülő keverékek használatával kell kiegyenlíteni.

 

Kérjük, ügyeljen arra, hogy a diagramon látható ideális páratartalom értéket az év folyamán ne lépje túl, illetve ne csökkenjen alá.

 

Az ALAPLÁZS TÁMOGATÓKAPACITÁSÁNAK ELLENŐRZÉSE:

Az alaprétegnek zárt önhordó rétegnek kell lennie.

Az alapréteg tisztaságának ellenőrzése:

Az alapréteget előzetesen ki kell porszívózni.

ÜGYELEM A KÖRNYEZETI KLIMATIKAI FELTÉTELEKET:

A következő feltételeknek kell teljesülniük a telepítés előtt, alatt és után:
 • a beltéri hőmérséklet legalább 18 °C
 • a talajfelszín hőmérséklete legalább 15 °C
 • 35 % - 60 % közötti relatív páratartalom
Úszó beépítésű padló lerakásakor bármelyik alapréteg felhasználható, ha megfelel a fent felsorolt követelményeknek. Ez különösen a következőket foglalja magában:
 • minden típusú esztrich, beleértve a melegvíz alapú fűtőesztricheket is
 • Chipboard szerkezetek
 • Fibreboard
 • meglévő padlóburkolatok, mint például PVC, linóleum, természetes kőlapok és kerámialapok

A nem megfelelő alaprétegek:

Általános szabályként a designer padlóburkolat csak szilárd, nem padlózott alaprétegre fektethető. Ezek be nem tartása esetén a garancia vagy a jótállás alapján fennálló igények érvényüket vesztik.

 

Az SPC padlóburkolat esetében a 60 °C-os, vinil padlóburkolat esetében a 32 °C-os maximális felületi hőmérsékletet nem szabad túllépni. Ezenkívül kerülni kell a nagyon gyors felmelegedést.

 

KÉRLEGES MEGJEGYZÉS

A beépített felület területén minden esetben a lakótérre egész évben jellemző hőmérsékletnek kell lennie. Javasoljuk, hogy az érintett helyiségeket télen fűtsék, nyáron pedig megfelelő óvintézkedésekkel (pl. redőnyökkel vagy redőnyökkel) védjék a közvetlen napfénytől, illetve sötétítsék el. Ezen ajánlások és előírások be nem tartása esetén a HWZI részéről minden garanciális vagy szavatossági igényt kizárunk.

A következők korlátozottan alkalmas alaprétegnek minősülnek:

 • Elektromos működtetésű padlófűtési rendszerek (szabályozott felületi hőmérséklet)
Az elektromos működtetésű padlófűtési rendszerek korlátozottan alkalmas alaprétegnek minősülnek. Ennek oka, hogy számos fólia alapú, elektromos fűtési rendszer 28 °C-nál jóval magasabb felületi hőmérsékletet képes előállítani. Az elektromos működtetésű padlófűtési rendszerre jóváhagyást adnak: Ha ez digitálisan szabályozható, és garantált, hogy a felületi hőmérséklet nem haladja meg a 28 °C-ot. Ezen kívül a tervező padlóra vonatkozó műszaki jóváhagyást a fűtési rendszer gyártójának kell megadnia. Az infravörös padlófűtésre szerelt termékekre NINCS garancia.

Szegélyek / betonalapok

Az esztrichre történő úsztatott dizájnpadló lerakásakor vegye figyelembe, hogy felszálló nedvességgel kell számolni. Ennek megfelelően a rendszerhez kapcsolódó szigetelő alátétréteg beépítése előtt minden esztrichen (a gittaszfalt kivételével) (lásd a pontot: Vigyázat! alátétanyagok) a teljes felületen párazáró fóliát kell elhelyezni SD érték ≥ 75 m párazáróként, tálca formájában, ha az alátétréteg szőnyeg nem nyújt ezzel egyenértékű funkciót. Szakember által történő megfelelő beépítés esetén a nedvességvédő fólia lapjainak a fugaterületen a kialakítástól függően 5-20 cm átfedésben kell lenniük. Ha nem használnak alátétmatracot, a nedvességvédő fóliát továbbra is a design padlóburkolat alatti tehermentesítésre kell használni.

Melegvizes padlófűtéses padlófűtéssel ellátott padlószőnyegek

Fűtött padlószerkezet beépítésekor minden érintett félnek (építtető, építész, fűtéstervező, fűtési vállalkozó, beépítő, padlóburkolat gyártója) egymással összehangoltan kell dolgoznia. Minden felületfűtéses padló a fűtési rendszer és az esztrich tekintetében felhasználásfüggő tervezést és koordinációt igényel. Ez biztosítja a károsodásmentességet és a lehető legjobb funkcionalitást hosszú távon. A létesítmény alaprétegének szokásos vizsgálatain túlmenően a padlófűtési vagy -hűtési rendszert is vizsgálni kell a működőképesség szempontjából (funkcionális fűtés vagy hűtés). Az esztrichszerkezet megfelelő fűtésének és hűtésének ezt az igazolását az év minden időszakában biztosítani kell, és ezt egy fűtési és hűtési naplóban dokumentálni kell.

 

DIN EN 1264-2

Az EN 1264-2 meghatározza a keretfeltételeket és a vizsgálatot a melegvizes padlófűtési rendszerek teljesítményének meghatározására a fűtőközeg hőmérséklete és a helyiség hőmérséklete közötti különbség függvényében. A hőteljesítményt számítással és mérésekkel ellenőrzik.

A terhelési vagy hőelosztó réteg fűtésénél megkülönböztetjük a funkcionális fűtést és a burkolásra való felkészülés fűtését.

 • A funkcionális fűtés a fűtési vállalkozó igazolása a hibátlan kivitelezés biztosításáról. Emellett a fűtött padlószerkezet funkcionális hatékonyságának ellenőrzésére is szolgál.
 • A burkolásra való készre fűtés az esztrichben lévő maradék nedvesség kiűzése a burkolásra való kész állapotig.

KÉRLEGES MEGJEGYZÉS

A funkcionális fűtés nem biztosítja, hogy az esztrich elérte a burkolási készenléthez szükséges maradék nedvességet. Ennek következtében általában a burkolási készségig történő felmelegítés szükséges.

természetes kő és kerámia burkolólapok

A maradék nedvesség emelkedésével kell számolni, és ennek megfelelően a rendszerhez kapcsolódó szigetelő alátétréteg (lásd a pontot: Vigyázat! alátétanyagok) előtt a teljes felületen párazáró fóliát kell elhelyezni SD érték ≥ 75 m párazáróként, tálca formájában. Ha a tervezőpadló hátoldalára lépéshangszigetelés van laminálva, akkor nem szabad további szigetelő alátétet fektetni.

OSB, forgácslap és farostlemez

A lépéshangszigetelés javítása érdekében a design padlóburkolat lerakása előtt fektessen le egy rendszernek megfelelő szigetelő alátétet (lásd a pontot: Vigyázat! alátétanyagok). Ha nem használ aljzatbetétet, vagy ha beépített aljzatbetéttel ellátott padlóburkolatot fektet be, akkor a tehermentesítés érdekében 0,2 mm-es PE építőfóliát kell elhelyezni.

Fa padlólemez

Minden laza lemezt megfelelően be kell csavarozni a helyére. A lépéshangszigetelés javítása érdekében a design padlóburkolat lerakása előtt fektessen le a rendszernek megfelelő szigetelő alátétet (lásd a pontot: Vigyázat! alátétanyagok). Ha nem használ aljzatbetétet, vagy ha beépített aljzatbetéttel ellátott padlóburkolatot helyez el, akkor 0,2 mm-es PE építőfóliát kell elhelyezni a tehermentesítés érdekében.

Elasztikus padlóburkolatok (PVC, linóleum, vinil)

Ezek a padlóburkolatok nem igényelnek nedvességvédő fóliát. Mivel ez a rugalmas padlóburkolat ugyanúgy működik, mint a párazáró. A lépéshangszigetelés javítása érdekében a design padlóburkolat lerakása előtt fektessen le egy rendszerhez kapcsolódó szigetelő alátétet. A hátoldalára laminált alátétbetéttel ellátott dizájnpadló közvetlenül a rugalmas padlóburkolatra fektethető. (lásd a pontot: Vigyázat! aljzatbetétes anyagok)

Nedves helyiségek / nedves helyiségek

A dizájner padlóburkolatot - a szaunák kivételével - akár nedves helyiségekben is lerakhatja. Ezek be nem tartása esetén a garancia- vagy jótállási igények érvényüket vesztik.

 

DIN 18365

A DIN 18365 "padlóburkolási munkák" szabvány a linóleumból, műanyagból, elasztomerből, textilből és parafából készült lapokból és csempékből készült padlóburkolatok lerakására, valamint a többrétegű elemek lerakására vonatkozik.

Az aljzatburkoló anyagok

A padlóburkolatok lerakásakor a megfelelő alapréteg döntő fontosságú. Ezért javasoljuk az alátétszőnyeg használatát. Ha ezt nem használják, és ezért nem teljesülnek a padlóalapra vonatkozó előírások, a garancia érvényét veszti. A következő értékek itt döntő fontosságúak:

DL: A DYNAMIKAI FELHASZNÁLÁSRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK

A dinamikus feszültség (DL) akkor keletkezik, amikor az emberek járkálnak a helyiségben, és akkor is, amikor székeket használnak. Ilyen esetekben az alátétnek képesnek kell lennie arra, hogy ellenálljon a rövid távú terheléseknek anélkül, hogy hosszú távon megváltoznának a tulajdonságai. Ezt a képességet a DL érték fejezi ki. Minél magasabb a DL-érték, annál tovább bírja az alátét a dinamikus igénybevételt. A DL érték 10 000 ciklus ajánlott. Fokozott igénybevétel esetén a DL-értéknek legalább 100 000 ciklusnak kell lennie.

CS, CC ÉS PC: STATIKUS FELHASZNÁLÁSRA VONATKOZÓ JELLEMZŐK

A CS és CC értékek határozzák meg a statikus terhelésre vonatkozó követelményeket. Ez akkor jön létre, amikor a padlóburkolatot állandóan rögzített, nehéz bútorok terhelik. Az alátétnek nagyon nagy statikus terhelést kell elviselnie anélkül, hogy túlzott mértékben engedne. A magas CS érték fontos a kattintási kapcsolatok élettartamának maximalizálása érdekében. Az alátét nem adhat túl sokat, hogy a padlóburkolat védve legyen a függőleges mozgások okozta deformációtól és sérülésektől. A minimális követelmény 500 kPa CS érték. Ez azt jelenti, hogy minél magasabb a CS-érték, annál jobb a védelem az ilyen károsodások ellen. A hosszú távú kitettség szempontjából a CC-érték fontos tényező. A padlón állandóan elhelyezett nehéz bútorok állandó igénybevételnek teszik ki a padlót. A CC-értéket annak értékelésére használják, hogy az alátétréteg hogyan viselkedik egy 10 éves terhelési időszak alatt. Fokozott követelmények esetén a CC-értéknek legalább 20 kPa értékűnek kell lennie. Ezenkívül az alátétszőnyeg nem haladhatja meg a pontszerű kiegyenlítő képesség (PC) legfeljebb 0,5 mm-es értékét 1,5 mm-es vastagságnál.

MIÉRT SZÜKSÉGES AZ ALÁJÁLLÓSZŐNYEGEKRE A LAKÁSHOZ?

Az alátétnek csak akkor van értelme, ha az is hozzájárul a padlóburkolat minőségéhez. Az alátétréteg jelenti a padló és az alapréteg kapcsolatát, ezért bizonyos követelményeknek kell megfelelnie. A legfontosabb, hogy ez magában foglalja az alapréteg egyenetlenségeinek eltüntetését. A padlót megvédi a mindennapi kopástól és a maradék nedvességtől is. A lépéshangszigetelés és a járási kényelem mellett a hőszigetelés is fontos tényező.

A DB COVER ALÁTERJESZTŐSZŐNYEGT AJÁNLJUK a padlóburkolataink lerakásakor:

Az elasztikus lépéshangszigetelő alátét kiemelkedő tulajdonsága, hogy egyedülállóan csökkenti a lépésekből származó járási zajt. A DB Cover a legmodernebb technológiával, újrahasznosítható és megújuló nyersanyagokból készül, és ideális szigetelő alátét a dizájner padlóburkolatokhoz. A DB Cover aljzatbetét nyomószilárdsága különösen figyelemre méltó. Az 1677 kPa CS-értéke jelentősen magasabb, mint a hagyományos alátétszőnyegeké. Könnyen kezelhető és beépíthető. Hosszú élettartamának és karbantartásmentes kialakításának köszönhetően az aljzatkiegyenlítő szőnyeg kétszeresen is nyertes. A hab a tortán az a tény, hogy ezeket az előnyöket kiváló ár-érték arány egészíti ki. A dizájn padlóburkolatoknál a szigetelő alátétet a fehér textiloldalával felfelé fektetik le.

Házi télikertek

A lakóházi télikert olyan télikert, amelyet egész évben lakótérként való használatra szánnak, és ezért kellemes hőmérsékleten (19 °C felett) is használható. Ez azt jelenti, hogy a hőmérséklet még télen sem csökkenhet 15 °C alá. A nyári napfűtést természetes árnyékolással és/vagy olyan tervezési elemekkel korlátozzák, mint a szellőzés, a megfelelő üvegezés és a napfény elleni árnyékolás, a helyi viszonyoktól és a télikert tájolásától függően, hogy elkerüljék a túlzott hőmérséklet-ingadozást a talajszinten. A beltéri klimatikus viszonyokat figyelembe kell venni:
 • Klíma a fektetés során: A beltéri levegő hőmérséklete 20 °C (legalább 15 °C), a levegő relatív páratartalma 35 % és 60 % között legyen
 • Az állandó lakóklíma: A beltéri levegő hőmérsékletének 18 °C és 22 °C között kell lennie, a levegő relatív páratartalmának 35 % és 60 % között

A padló felületi hőmérséklete nem haladhatja meg a 32 °C-ot vinil padlóburkolatok esetében, illetve a 60 °C-ot SPC padlóburkolatok esetében.

A beépítés csak olyan alaprétegre végezhető, amely megfelel a DIN 18356 "Parkettás padlólapok" és a DIN 18365 "Padlóburkolati munkák" előírásainak.
 • A szerkezet tartósan védve van a talajból felszálló nedvesség ellen.
 • Az alépítményt úgy kell szigetelni, hogy a hőmérsékletkülönbségek vagy a páralecsapódás miatti károsodás ne következhessen be.
 • Az esztrichek esetében a maradék nedvességértékeket a fektetés előtt CM-mérővel ellenőrizni kell, és szigorúan be kell tartani:
 • Cementbevonat fűtött/nem fűtött: 1,8 CM% / 2,0 CM%
 • Kalcium-szulfát esztrich fűtött/nem fűtött: 0,5 CM% / 0,5 CM%
 • Az alapréteget ellenőrizni kell, hogy készen áll-e a padlóburkolat lerakására. Ennek különösen egyenletesnek, száraznak, csúszásmentesnek, tisztának, repedésmentesnek, elválasztó anyagoktól mentesnek, valamint feszültség- és nyomásállónak kell lennie.

Ha az alaprétegre kiegyenlítő anyagot alkalmaznak, akkor szigorúan be kell tartani az előírt beltéri klimatikus viszonyokat, az előírt alap előkészítést (csiszolás, alapozás, ...) és a száradási időket.

A csomagokat felbontás előtt hagyni kell akklimatizálódni. Ehhez hagyja őket bontatlanul és laposan a padlón kb. 48 órán át (télen kb. 3-4 napig) annak a helyiségnek a közepén, ahová le szeretné fektetni őket. Teljes felületű ragasztás esetén be kell tartani a gyártó speciális előírásait (beltéri klimatikus viszonyok, nyitott idő, megfelelő mennyiségű megfelelő ragasztóanyag). Padlóink fényállóságát az EN ISO 105-B02 vizsgálati szabvány szerint vizsgálták, és megfelel a legmagasabb követelményeknek. Nem zárható ki azonban a színváltozás az erős és hosszan tartó, erős napsugárzásnak való kitettség következtében. A termékspecifikus beépítési utasításokat be kell tartani.

Fektetési tanácsok

TARTJUK TISZTÁN AZ ÖSSZEFÜGGŐPONTOKAT

A designer padlóburkolat lerakásakor ügyeljen arra, hogy az összekötő hézagok ne legyenek porosak, szennyeződésektől és idegen anyagoktól mentesek. Minél tisztább az illesztési rendszer, annál jobb a kapcsolat a panelek között. A legjobb, ha a paneleket nem sokkal a lerakás előtt a dobozban hagyja.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tartósan tartósan > 32 °C / < 13 °C hőmérséklet vinil és > 60 °C / < 15 °C SPC padlóburkolatok esetében károsíthatja a padlót, különösen közvetlen napfény hatására.

ELLENŐRZZE A KÖRNYEZETET ÉS AZ ALAPLAPOTOT

A padlóburkolónak a padlóburkolat lerakása előtt fel kell vetnie a vizsgálat során észlelt aggályokat. Különösen akkor, ha:
 • nagyobb szabálytalanságok vannak
 • repedések vannak az alaprétegben
 • az alapréteg nem elég száraz
 • az alapréteg felülete nem elég szilárd, túl porózus vagy túl érdes
 • az alapréteg felülete szennyezett, pl. olaj-, viasz-, lakk- vagy festékmaradványokkal
 • az alapréteg felületének magassága a szomszédos épületrészek magasságához viszonyítva nem megfelelő
 • az alapréteg nincs megfelelő hőmérsékleten
 • a beltéri klíma nem megfelelő
 • nem létezik fűtési jegyzőkönyv a fűtött padlószerkezetekhez
 • a peremszigetelő csíknak nincs kiálló része
 • a fűtött padlószerkezeteknél nincsenek mérési pontok jelölve
 • nem létezik közös terv

A SZOBA MÉRÉSE

Mérje meg a helyiség hosszát és szélességét Ha a helyiségnek vannak előterei, akkor ezeket külön kell megmérni. Ez adja meg a szoba alapterületét. Vásároljon legalább 10%-kal többet, hogy figyelembe vehesse a hibákat, a levágásokat vagy a pótlásokat. Ez azonban a szoba méretétől és elrendezésétől függően változhat. Az első dolog, amit ellenőrizni kell, hogy a szemben lévő falak párhuzamosak-e egymással. Ha nem párhuzamosak, akkor az első sorban a padlón végezhet kiigazításokat. Kezdje egy sor laza panel lefektetésével, hogy lássa, kell-e az első panel hosszát módosítani.

Mérje meg a szoba hosszát, és ossza el a panel hosszával, hogy ne maradjon 30 cm-nél rövidebb darab a szemközti falon. Ha a fennmaradó darab 30 cm-nél kisebb, számolja ki a fennmaradó darab felét, és ezzel a hosszal rövidítse meg az első panelt. Ehhez méréseket végezzen, és jelölje meg az első panelt. Ezután egy egyenes él és egy többcélú kés segítségével karcolja be a panelt, és törje le.

Újrahasznosítani a maradék darabokat

A vinilpadlók hosszra vágásakor mindig ügyeljen arra, hogy a panel rövid, hornyos oldalát vágja le. A megmaradt darabot aztán a szoba másik oldalán, a sor végén - ha az elrendezés ezt lehetővé teszi - felhasználhatja.

MINDEN KÁROSÍTOTT PADLÓPADLÓ KIJELÖLTÉSE

Feltétlenül legyen tartalékban néhány extra vinilpanel arra az esetre, ha előre nem láthatóan pótolni kell. A kattanó kötésekkel rendelkező vinilpanelek eltávolíthatók és újakkal helyettesíthetők. Ha egy vinilpanelt kell kicserélnie, fogjon egy többcélú kést, és egyszerűen vágja végig a sérült panel hosszú oldalán, majd emelje ki. Ezután fogjon egy tartalék panelt, és csak a cserepanel hosszú oldalán vágja le a nyelv és a hornyot. A panel rövid végén hagyja meg a nyelv és a hornyot. Ezután egyszerűen illessze be és pattintsa be a két rövid végét a helyére. Ha bármilyen problémája vagy kérdése van, forduljon értékesítési partneréhez.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET ÉS ALKALMAZÁS

FIGYELEM: A padlóburkolatot kizárólag beltéri használatra tervezték. Ne fektesse a padlót meglévő szőnyegek, habszivacs alátétek fölé, illetve szaunába vagy szoláriumba.

LÁTÓSZŐNYEGEK BEÁLLÍTÁSA ÉS KITÖLTÉSE

Ahhoz, hogy az úsztatott beépítés sikeres legyen, a padlóburkolatnak minden oldalról szabadon kell tudnia mozogni. A fektetéskor ügyeljen arra, hogy a vízszintes síkban a szerkezet minden rögzített részéhez tágulási hézagokat tartson fenn. Hasonlóképpen, az átjárókon vagy eltérő klímájú területeken lévő helyiségeket tágulási hézagokkal kell elválasztani egymástól. Az alépítményben lévő tágulási hézagokat a padlóburkolatban meg kell ismételni.

FONTOS BEÁLLÍTÁSI TANÁCSOK

Ideális hőmérséklet

SPC: 15-60 ° C / vinil: 13-32 ° C

Felületi hőmérséklet

SPC padlók esetében legfeljebb 60 °C, vinilpadlók esetében legfeljebb 32 °C.

Akklimatizáció

Vinil 48 órán át, SPC és többrétegű + 24 órán át.

Légnedvesség

35 % - 60 % között

Az alapréteg

szint-tűrés 3 mm 1,8 m felett

Padlófűtés

Az alaprétegben legalább 13 mm mélységben kell lennie, NEM elektromos fűtőszőnyegek. A felületi hőmérséklet nem érheti el a 28 °C-ot.

Szegélytávolság

> 8 mm távolság a falakon és nehéz, rögzített tárgyak, faliszekrények, konyhák stb. körül.

Ragasztó

NEM AJÁNLOTT - a garancia érvényét veszti!

Az aljzatok anyagai

A nedvességvédő fóliát SD ≥ 75m mindig ásványi alapokra kell fektetni a teljes felületen és vályú formájában.

Az aljzatvédő szőnyeg

Általában ajánlott az alátétszőnyeg használata. Padlóburkolataink lerakásakor a DB Cover alátétszőnyeget ajánljuk. A beépített alátétbetéttel ellátott padlókra nem szabad további alátétbetétet fektetni.

10 tipp a tökéletes padló lerakásához

 1. Minden megvásárolt padlóburkolatot ellenőrizni kell a hibák tekintetében a beépítés előtt. Ez megakadályozza a hibás termékek használatát. A garancia érvényét veszítheti, ha a padlóburkolatot mégis beépítik.
 2. Kizárólag szilárd, nem úszásmentes alaprétegre szerelje fel.
 3. Ne rögzítsen tárgyakat (pl. konyhaszigeteket) a padlóburkolatra - azokat közvetlenül az alaprétegre kell rögzíteni.
 4. Fektesse a padlót a rögzített tárgyak (pl. konyha) körül, és hagyjon legalább 8-10 mm hézagot a táguláshoz.
 5. Ne rakja be azonnal a terméket, hanem tárolja legalább 24 órán át SPC és 48 órán át vinil padlóburkolat esetén abban a helyiségben, ahol a beépítést tervezi. Ez segíti a padlóburkolat alkalmazkodását a hőmérséklethez.
 6. Mindig kövesse a gyártó beépítési utasításait.
 7. Vásárolja meg a padlóhoz ajánlott lépéshangszigetelőt. A szőnyeg NEM megengedett hangszigetelés.
 8. Munka közben használjon távtartókat, hogy a padló egyenesen feküdjön és ne csússzon el a beépítés során.
 9. Megtartja az ajánlott 30 cm-es eltolást a szomszédos sorok illesztéseihez. Ez biztosítja a csatlakozás maximális stabilitását.
 10. A csatlakozásokat PE zsinórral és szilikonnal lehet lezárni, hogy megakadályozza a repedések kialakulását. A reklamációk elkerülése érdekében ajánlott, hogy ha egy fugát ki kell tölteni, akkor ügyelni kell arra, hogy a) szilikont használjunk. b) a fuga méretét 50%-kal szélesítsük ki. és c) fugakötő zsinórt használjunk, hogy a szilikon ne tapadjon az alaphoz.

SPC 4,2/0,3 MM + 3,8/0,3 MM | Uniclic lépéshangszigetelés nélkül

JAVASLOTT SZERELÉKEK

 • Univerzális kés és egyenes él
 • Mérőszalag
 • 8-10 mm-es távtartók
 • Ceruza
 • Csapolótömb
 • Gumikalapács
 • Asztalosszög
 • Húzórúd

MŰSZEREK

A padlóburkolat az innovatív Uniclic élzáró technológiát használja. A Starclic által biztosított rugalmasság lehetővé teszi, hogy a paneleket meglévő padlóburkolatok, például természetes fa, beton, vinil, linóleum vagy akár kerámia fölé fektessék.
 • 100 % vízálló - a legtöbb helyiségben lerakható magán- és kereskedelmi területeken
 • Egyszerű DIY-fektetés az Uniclic kattintós rendszer segítségével
 • PU bevonat a tartósság és a nagyfokú kopásállóság érdekében
 • Melegen tartja a lábát

UTASÍTÁS a padlóburkolat lerakásához

A padló lerakása előtt kérjük, vegye figyelembe az alaprétegekre vonatkozó általános követelményeket.

FIGYELMEZTETÉS: A termékkel nehezebb lehet dolgozni, illetve az egymásba illeszkedő rendszer károsodhat, ha a padlót a lerakás előtt extrém melegnek vagy hidegnek teszi ki. Győződjön meg róla, hogy a termék szobahőmérsékletű, mielőtt beépíti.

A padlóburkolat úszó padló, ezért szabadon kell tudnia tágulni és összehúzódni. Ezért NEM szabad csavarokkal, szögekkel vagy ragasztóval az alaphoz rögzíteni.

A mosdókagylókat és szigetbútorokat előzetesen szerelje össze, majd a padlót e tárgyak köré fektesse le.

A padló lerakása

 1. A padlót csak akkor szabad lerakni, ha az hibátlan
 2. Kicsomagolás után azonnal ellenőrizze a burkolólapokat sérülések és hibák (pl. szín- vagy fényességbeli eltérések) szempontjából. A hibás paneleket nem szabad beépíteni.

 3. Hosszú végdarabok
 4. A padlóburkolat lerakása előtt mérje ki a helyiséget. A végdaraboknak a hosszú oldalon legalább 5 cm szélesnek kell lenniük.

 5. A szőnyeg alá helyezése
 6. A nem lépéshangszigetelt padlók esetében javasoljuk az alátétmatrac használatát.

 7. Tartsuk szem előtt a távolságokat
 8. Kezdje a szerelést a bal oldali sarokban, a fal felé néző horonnyal. Tartson 8 -10 mm távolságot a peremtől, hogy kompenzálja az alapzat mozgását.

 9. Sawn-off végdarabok
 10. Ha az utolsó sorban lefűrészelt végdarab 30 cm vagy annál hosszabb, akkor ezt használhatja a következő sor első lapjaként.

 11. A második sor és a további sorok
 12. Az első sor rövid széleinek összeillesztésekor csúsztassa a második lap felületét az első lap felületére. Ügyeljen arra, hogy a két horony pontosan egymás fölé kerüljön. Illessze össze a rövid oldalakat, és igazítsa őket úgy, hogy egyenesek legyenek, és ne legyenek eltolva. Itt hasznos lehet egy csapolótömb. Az első soron precízen dolgozzon. Az első sor pontatlan beépítése kihat a következő sorokra, és utólag nehéz korrigálni. A sor első darabját hosszirányban kattintsuk be. Az összes következő darabot először a rövid, majd a hosszú oldalával kattintja be.

 13. Minimum 30 cm-es eltolás
 14. A rövid széleket (fejillesztéseket) soronként mindig legalább 30 cm-rel kell eltolni.

 15. Koppintási blokk
 16. Használja a csapolóblokkot, amelyet kifejezetten a fugafaragáshoz terveztek, hogy a fuga tökéletesen a helyére pattanjon, és megvédje a hornyot a kalapács által okozott sérülésektől.

 17. A fennmaradó sorok lerakása
 18. Folytassa ezt a mintát a fennmaradó soroknál.

 19. Szükség szerint állítsa be a paneleket
 20. Az egyenetlen tárgyak köré való illesztés nem jelent problémát. Egy darab kartonpapírral készítsen mintát a kivágásból a csövek vagy szabálytalan tárgyak körül. Rajzolja ezt a mintát a panelre. Egy univerzális késsel vágjon e jelölések mentén a kívánt kivágás eléréséhez.

 21. Vegyük ki a távtartókat
 22. A távtartókra csak a szélénél van szükség a beépítés során. Ezeket akkor távolítsa el, ha a padlót már teljesen lerakta.

 23. Ne fektessen padlót tárgyak alá
 24. Kezdje azzal, hogy elhelyezi a bútorokat a szobában, majd a padlóburkolatot a tárgyak köré - és nem alá - fekteti.

 25. közvetlen napfény
 26. A padlót védeni kell a közvetlen napfénytől. A garancia érvényét veszti, ha a hőmérséklet nem az ajánlott tartományon belül van.

SPC 4,2/0,3 MM + 4,8/0,5 MM | I4F lépéshangszigetelés nélkül

JAVASLOTT SZERELÉKEK

 • Univerzális kés és egyenes él
 • Mérőszalag
 • 8-10 mm-es távtartók
 • Ceruza
 • Csapolótömb
 • Gumikalapács
 • Asztalosszög
 • Húzórúd

MŰSZEREK

A padlóburkolat innovatív I4F élzáró technológiát tartalmaz. Egyszerűen beakasztja, erősen megnyomja és egy könnyű koppanással rögzíti.

A padlóburkolat egyedi csatlakozási pontjai bepattannak a helyükre, akárcsak egy ajtózár. Helyezzen be egy panelt ferdén egy másik panel hosszú élébe. Ezután helyezze úgy, hogy az elülső élek közel legyenek egymáshoz, nyomja össze őket, és hajtsa le a rövid oldalt. Ezután egy könnyű koppanással rögzítse a helyére.

A padlóburkolat könnyen és gyorsan felszerelhető. A paneleket nem rögzítik az alatta lévő padlóhoz, hanem úszóként fektetik le. Egy panel megrövidítéséhez egyszerűen vágja be és törje le.

A padlóburkolat felületi domborítással ellátott panelekben kapható, így a helyiségek szép és stílusos, természetes fa hatású kialakítását teszi lehetővé.

A padlóburkolat rugalmassága lehetővé teszi, hogy a panelek meglévő padlóburkolatok, például természetes fa, beton, vinil, linóleum és akár kerámia fölé is beépíthetőek legyenek. (Lásd: Az alatta lévő padló előkészítése a 4. oldaltól)

A padló télikertekben is használható, vízálló, ezért olyan nedves helyiségekbe, például pincékbe vagy fürdőszobákba is beépíthető, amelyek korábban alkalmatlanok voltak a hagyományos fa padlóburkolatok és laminált termékek számára. (Lásd: A padló alatta lévő padló előkészítése a 4. oldaltól) Ezenkívül a Strong SPC Structure olyan helyiségekben is beépíthető, ahol nagy hőmérséklet-ingadozásnak lehet kitéve. (Lásd a TECHNIKAI TÁJÉKOZTATÓ, hőmérséklet-tartomány).

FELSZERELÉSI ÚTMUTATÓ

FIGYELEM: Ne fektesse a padlót puha alátétekre, például szőnyegekre vagy habszőnyegekre.

Készítse elő a padlót a lerakáshoz. Használat előtt napfényben ellenőrizze a termékeket anyag- vagy szállítási sérülések szempontjából. Ha a lerakás során hibák (pl. szín- vagy fényességkülönbségek) észlelhetők, a további munkát azonnal le kell állítani, hogy az árut ellenőrizni lehessen, vagy szükség esetén kicserélni.

A beépítés előtt vagy közben észlelhető látható és felületi hibákra vonatkozó későbbi reklamációkat a továbbiakban nem fogadjuk el! A gyártó ezzel kapcsolatos szavatossági kötelezettsége érvényét veszti.

A padlóburkolatot a beépítés előtt 24 órán keresztül vízszintesen kell tárolni abban a helyiségben, ahol a padlót lerakják. Az SPC padló esetében tartsa a helyiség hőmérsékletét 15 °C és 60 °C között. Ezen akklimatizációs időszak alatt ne vegye ki a paneleket a csomagokból. Tartsa ezt a hőmérsékletet a beépítés alatt (legalább 2 napig).

PADLÓ ALATT ELŐKÉSZÍTÉSE

A padló beépítése előtt kérjük, tartsa be az alaprétegekre vonatkozó általános követelményeket.

Az alatta lévő padlónak simának, síknak, száraznak, tisztának és szilárdnak kell lennie. A szőnyegkapcsokat vagy ragasztómaradványokat el kell távolítani a helyes beépítés érdekében.

Az alatta lévő padlónak vízszintesnek kell lennie, 1,8 m távolságon 3 mm eltérési tűréssel. Az ezen felüli egyenetlenségeket le kell csiszolni vagy padlóegyengető szerrel kell feltölteni. A padlóburkolat nem rögzíthető megfelelően, ha a padló alatt üregek vagy dudorok vannak. A padlóburkolat használata során károsodhat, ha a padlóburkolat nem fekszik teljesen a felületen.

Az alapréteget gondosan ellenőrizni kell a nedvesség szempontjából. A padló vízálló, de NEM párazáró. Az esetleges nedvességgel kapcsolatos problémákat még a beépítés előtt orvosolni kell. Az új betonpadlót legalább 90 napig hagyja megszilárdulni és kiszáradni.

Ha betonra, fára vagy faalapú anyagokra fektet, akkor 0,2 mm vastag PE építőfóliát kell fektetni, hogy az SPC burkolat szabadon mozoghasson.

Az SPC burkolat szabadon mozoghasson.

SEMMILYEN esetben ne fektessen le úsztatott padlót úszó alaprétegre! Ez nem tekinthető rögzítettnek, és le kell csavarozni vagy ragasztani, illetve el kell távolítani!

Ha lépéshangszigetelő alátétet kíván vagy szükséges, kérjük, olvassa el az "Alátétek" fejezetben található információkat.

A LAPLATOK LAKÁSA

 1. A padlóburkolatot csak akkor szabad lerakni, ha az hibátlan
 2. Kicsomagolás után azonnal ellenőrizze a burkolólapokat sérülések és hibák (pl. szín- vagy fényességbeli eltérések) szempontjából. A hibás paneleket nem szabad beépíteni.

 3. Hosszú végdarabok
 4. A padlóburkolat lerakása előtt mérje ki a helyiséget. A végdaraboknak a hosszú oldalon legalább 5 cm szélesnek kell lenniük.

 5. A szőnyeg alá helyezése
 6. A nem lépéshangszigetelt padlók esetében javasoljuk az alátétmatrac használatát.

 7. Tartsuk szem előtt a távolságokat
 8. Kezdje a szerelést a bal oldalon, a sarokban, a fal felé néző horonnyal. Tartson 8 -10 mm távolságot a peremtől, hogy kompenzálja az alapzat mozgását.

 9. Minimum 30 cm-es eltolás
 10. A rövid széleket (fejillesztéseket) soronként mindig legalább 30 cm-rel kell eltolni.

 11. Fektesse le az első sort
 12. Az első sor (rövid oldal) a Droplock csatlakozás, függőlegesen van felakasztva. Az első sor rövid széleinek összekötésekor csúsztassa a második panel oldalát az első panel oldalára. Ügyeljen arra, hogy a két horony pontosan egymás fölé kerüljön. Nyomja be a belsejét, és gumikalapáccsal ütögesse a panelt a varrásnál, amíg az a helyére nem kattan. Kopogtasson a belső saroktól, ahol a két panel találkozik, kifelé az ellenkező oldal felé.

 13. A végdarabok levágása
 14. Ha az utolsó sorban lefűrészelt végdarab 30 cm vagy annál hosszabb, akkor ezt használhatja a következő sor első lapjaként.

 15. Készítse elő a második sort
 16. A második sorhoz vágja le a panelt a kívánt beépítési mintázatnak megfelelő méretre - de ez nem lehet 30 cm-nél rövidebb. Mérje le a kívánt hosszúságot, és jelölje meg ceruzával. Ezután egy univerzális késsel többször karcolja be a panel felületét, és gyűrje meg a panelt. Most vágja át a bevonatot az alján.

 17. Kövesse a sorrendet
 18. 1: Hosszú oldal: Kattintson a nyelvvel a horonyba. 2: Nyomja össze a rövid oldalakat. 3 és 4: Nyomja le a panelt. 5: Kopogtassa le gumikalapáccsal.

 19. Fektesse le a harmadik sort
 20. A harmadik sort egy olyan panellel kezdje, amelyet a hossz kétharmadára vágott. A megmaradt végét ismét felhasználhatja a sor végén - ha az alapterület ezt lehetővé teszi.

 21. Fektesse le a maradék sorokat
 22. Folytassa ezt a mintát a fennmaradó soroknál. A megrövidített deszkák vágott oldalát mindig a fal felőli oldalra fektesse.

 23. Szükség szerint állítsa be a paneleket
 24. Az egyenetlen tárgyak köré való illesztés nem jelent problémát. Egy kartondarab segítségével készítsen mintát a kivágásból a csövek vagy szabálytalan tárgyak körül. Rajzolja ezt a mintát a panelre. Egy univerzális késsel vágjon e jelölések mentén a kívánt kivágás eléréséhez.

 25. Vegyük ki a távtartókat
 26. A távtartókra csak a szélénél van szükség a telepítés során. Ezeket a padló teljes lerakása után távolítsa el.

 27. Ne fektessen padlót tárgyak alá
 28. Kezdje azzal, hogy elhelyezi a bútorokat a szobában, majd a padlóburkolatot a tárgyak köré - és nem alá - fekteti.

 29. közvetlen napfény
 30. A padlóburkolatot védeni kell a közvetlen napfénytől. A garancia érvényét veszti, ha a hőmérséklet nem az ajánlott tartományon belül van.

KIEGÉSZÍTŐK

Az aljzatburkoló anyagok

Beépítési anyagok

Fektetőszőnyeg LVT/SPC 1.5

Környezetbarát, nyomásálló latexhabból készült, hő- és hangszigetelő aljzatbetétet ajánlunk. Megjegyzés az alátétszőnyeg használatához: Az alátétszőnyeget úgy kell a padlóra fektetni, hogy a textiloldal felfelé, a párazáró fólia pedig lefelé nézzen.
 • Formátum 1 x 10 m
 • vastagság 1,5 mm
 • Növeli a járási kényelmet
 • Az elnyeli a hangot és a zajt (14 - 18 dB)
 • Rezisztens a nyomásnak (1677 kPa) és nagy rugalmasságú
 • Elhelyezett párazáró fóliával
 • Latex alapú
 • Megújuló nyersanyagok felhasználásával gyártják
 • Melegvizes padlófűtéshez alkalmas

TECHNIKAI ADATOK

vastagság

EN 1849 - 1 1,5 mm

Specifikus súly

EN 1849 - 1,950 kg / m3

Lépéshangszint

UNE 104-B 717/12 14-18 dB

Járási zajszint

> 38,1 %

Tűzreakció

DIN 4102 Bfl-s1

Hővezető képesség

EN 12667 0,0091 m2K/w

Föld padlófűtésre alkalmas

igen

Székgörgőkhöz alkalmas

igen

Feszítőblokk

A kiváló minőségű csapolóblokk használatával még egyszerűbbé válik a professzionális szerelés! Praktikus és professzionális szerszám a kattanóprofilokkal ellátott padlók lerakásához.

Ami a click burkolatokat illeti, az egyes sávok tartós összeköttetését egymással csak úgy lehet biztosítani, ha a panelek súrlódással kapcsolódnak egymáshoz. A professzionális csapolóblokk használata azt jelenti, hogy a click rendszerű padlóburkolatok lerakásához professzionális szerelési segédeszköz áll rendelkezésére. Kifejezetten a kattintós burkolatok fektetéséhez kifejlesztett, és minden egyes csapolásnál megvédi a panelek hornyait és nyelveit.

TISZTÍTÁS ÉS ÁPOLÁS

Általános információk a tisztításról

b!design tisztítószerek

Általános információk a tisztításról

Gratulálunk! Ön befejezte új padlóburkolatának lerakását. Új rugalmas padlóburkolata a legmagasabb minőségi szabványok szerint készült, és hosszú ideig tartó örömöt fog nyújtani Önnek. Kövesse az ebben az útmutatóban található ajánlásokat, hogy padlója olyan legyen, mint új korában, és megőrizze a gyári felületet.

ELŐSZÖRVÉNYES ÁPOLÁS

 1. A kifelé vezető ajtóknál használjon védőszőnyegeket GUMIRÉTEG NÉLKÜL. Ez megakadályozza, hogy homok és kavics kerüljön a padlóra. Minden padlóburkolatnál a durva szemcsés homok az első számú közellenség.
 2. A rugalmas padlóburkolatra helyezett összes bútorhoz rögzítsen megfelelő (lehetőleg filcből készült) bútorcsúszdákat. A bútorcsúszdák lehetővé teszik, hogy a székek könnyen, karcolások és karcolások nélkül mozogjanak a padlón. Rendszeresen tisztítsa meg a bútorcsúszdákat, hogy eltávolítsa az alattuk esetleg felgyülemlett szennyeződéseket. A forgószékekhez és más, görgőkön álló bútorokhoz használjon 5 cm széles, jelöletlen görgőlábakat (W típus). Ne használjon gumigörgőket. Irodai forgószékekhez vagy más kerekes bútorokhoz használjon széles, jelöletlen, puha, a DIN EN 12529 szabványnak megfelelő, kettős forgó görgős görgőket. A nagy igénybevételnek kitett területeken (íróasztalok stb.) padlóvédő szőnyegeket kell használni.
 3. Hogy a padló szép maradjon, hetente legalább kétszer tisztítsa meg seprűvel, porszívóval vagy porszívóval, gyakrabban, ha sokat használják. Ne használjon háztartási portalanító tisztítószereket, mivel azok csúszóssá tehetik a padlót, vagy károsíthatják a felületet. Csak annyiszor tisztítsa meg a padlót porzsákos felmosóval vagy seprűvel, ahányszor csak szükséges.
 4. Védje a padlót a vágatlan karmokkal rendelkező háziállatok által okozott károktól. Ezek ugyanis csúnyán megkarcolhatják a felületet. Ugyanez vonatkozik a magas sarkú cipőkre, amelyek nem rendelkeznek megfelelő sarokvédelemmel, vagy az éles szélű tárgyakra és bútorokra.
 5. Védje padlóját a hosszan tartó napfénytől. A legerősebb napsütés idején használjon függönyöket vagy redőnyöket, hogy a közvetlen napfény ne érje a dizájner padlóburkolatot. A legtöbb padlóburkolat érzékeny az állandó, erős napfényre. Az egyenetlen megjelenés elkerülése érdekében a meglévő szőnyegcsíkokat időnként helyezze át egy másik helyre. A magas hőmérséklet (> 60 °C SPC padlóburkolat esetén, > 32 °C vinil padlóburkolat esetén) károsítja a vinil design padlóburkolatokat. Üres épületekben megfontolandó a légkondicionáló használata. Ha a beltéri hőmérséklet hosszabb ideig 10 °C alatt vagy 35 °C felett van, akkor ez erős, közvetlen napfénnyel kombinálva károsítja a design padlót, és a minta kifakulását, a tekercsek, a hullámosságot vagy az illesztések lazulását eredményezheti.
 6. NEM szabad gőztisztítót használni a padlóburkolaton, mert ez maradandó károsodást okozhat a padlóburkolaton, és érvénytelenítheti a garanciális igényeket.

TIPP

A felhajtók vagy parkolók szennyeződésének elkerülése érdekében a bejárati területeken mindig használjon NEM tapadó vagy gumírozott padlószőnyeget. A padló porszívózásakor használjon speciális, kemény felületekhez való tartozékokat.

SZABÁLYOS ÁPOLÁS

 1. Az ápoláshoz és a tisztításhoz csak kiváló minőségű, PU bevonatú padlókhoz alkalmas folyékony tisztítószert használjon. Ügyeljen a helyes használatra a vonatkozó előírásoknak megfelelően, ahogyan az a termék címkéjén szerepel. A kényes területek foltjainak eltávolításához kézi törlésre lehet szükség. Minden tisztítás előtt seperje fel vagy porszívózza fel a dizájner padlót, hogy a laza szennyeződések és részecskék eltávolításra kerüljenek. Nem javasoljuk az általános tisztítószerek használatát, mivel azok gyakran tartalmaznak súrolóport vagy olajos szappanokat.
 2. A normál háztartási szennyeződések a termék használati utasításában leírtak szerint tisztíthatók dizájner padlótisztítóval. A makacs foltokat és a kiömlött folyadékokat esetleg kézzel kell tisztítani. Tisztítás előtt seperje fel vagy porszívózza fel a dizájner padlóburkolatot, hogy eltávolítsa a laza szennyeződéseket és részecskéket. A legjobb eredmény érdekében kerülje a kombinált tisztító- és ápolószerek használatát.
 3. Az ételfoltokat a lehető leggyorsabban el kell távolítani, és kiváló minőségű, dizájner padlóburkolatra alkalmas tisztítószerrel kell tisztítani.
 4. Ne használjon mikroszálakat tartalmazó tisztítókendőket vagy tisztítóeszközöket. Ezek koptató hatásúak, és gyakori használatuk a PU felületet érdesebbé teszi.
 5. Ha a karcolások a szokásos háztartási használatból erednek, és vékonyak, de nem túl mélyek, akkor csak annyit kell tennie, hogy megtisztítja az érintett felületeket, vízzel lemossa, majd száradás után PU bevonatú felületekhez alkalmas tisztító- és tömítőszerrel kezeli. Ezután a felület újra úgy fog ragyogni, mintha új lenne.
 6. A sérült lapokat esetleg ki kell cserélni, ha a padlón szokatlanul mély karcolások vannak.
 7. Kizárólag vinilből (PVC) vagy pamutból készült szőnyegek használhatók padlószőnyegként / padlóvédő szőnyegként pl. szennyeződésfogók, irodai székgörgők stb. számára. A gumibevonatú szőnyegek nem alkalmasak, és kémiai reakciót, elszíneződést és a védőréteg leválását okozhatják.
 8. NEM HASZNÁLJON VAX POLÍRÓSZŐNYEGET A DÍSZPOLTÁRA! A felület nagyon sűrű és nem porózus; ez azt jelenti, hogy a viasz nem tud behatolni, hanem felhalmozódik a felületen, ami sárguláshoz és a szennyeződések felhalmozódásához vezet. A dizájner padló PU felületének vízhatlansága és robusztussága biztosítja a szükséges védelmet a kopással és a szennyeződéssel szemben.
 9. Nem kell pánikba esnie, ha padlóburkolata árvíz miatt túlzott mennyiségű víznek volt kitéve. A vinil vízálló! Csak használjon vízporszívót vagy más eszközt a víz minél gyorsabb eltávolítására, és szellőztesse ki a helyiséget. Azonnal helyezzen el egy párátlanítót a helyiségben, hogy a páratartalom visszaálljon a normál szintre. Ne szárítsa ki a helyiséget az előzőleg meglévő normál páratartalom szintje fölé.

Az alaptisztítószer

TERMÉKLEÍRÁS

A b!design alaptisztító a b!design vinil padló alapápolója. Kisebb és nagyobb felületek egyszerű tisztítására - így padlója könnyedén újra tiszta lesz.

ALkalmazás

Feldolgozás (nagyobb területek):

Hígítsa a b!design Basic Cleaner Concentrate-ot 1:10 arányban vízzel (pl. 0,5 l 5 l vízhez), és csuklós felmosóval vagy törlőkendővel egyenletesen terítse szét a padlón (ne hagyjon pocsolyákat). Gépek tisztítására is alkalmas.

Feldolgozás (kisebb területek):

Alkalmazza a b!design Basic Cleaner Concentrate hígított b!design Basic Cleaner Concentrate-ot közvetlenül, és csavart nedves ruhával terítse szét. Hagyja hatni 5 - 20 percig. Ez idő alatt kezelje újra a kiszáradt területeket. A fellazult szennyeződéseket alaposan távolítsa el csuklós törlővel vagy nedves ruhával. Törölje át 2-3 alkalommal tiszta vízzel. Törölje szárazra. A teljes száradás után kezelje a b!design frissítővel.

TÁROLÁS

Tárolja a b!design Basic Cleanert zárt eredetiben. Hűvös, száraz helyen, fagytól védve tárolja. Tárolja zár alatt és gyermekek elől elzárva.

TECHNIKAI ADATOK

Összetevők

VÍZ; Tetradecanol, etoxilált <2.5 EO, szulfátok, nátriumsók; nátrium, 4-undekán-3-il-benzol-szulfonát; CETEARYL ALKOHOL; FENOXIETHANOL; 4-izopropenil-1-metil-ciklohexén.

Forrás

TERMÉKLEÍRÁS

A b!design refresher, a természetes alapú vinil tisztító és ápoló termék. A b!design refresherrel történő első ápolás frissen lerakott, iparilag kikészített padlókhoz is ajánlott. Olajjal és viasszal kezelt fa felületekre is alkalmas. Védi a felületet, regenerálja, felfrissíti. Víz- és szennyeződéstaszító.

ALkalmazás

A padlóburkolatot használat előtt gondosan meg kell tisztítani, hogy utána szennyeződés- és zsírmentes legyen. A sérült területeket óvatosan csiszolja le a szürke csiszolóvászonnal, hogy a felesleges karcolások kiegyenlítődjenek. A finom csiszolóport enyhén nedves ruhával távolítsa el. Használat előtt kb. 20 másodpercig erőteljesen rázza fel a szórófejes flakont. Fújja fel egy nem feltűnő helyre próbaként, hogy ellenőrizze a szín és a festék kompatibilitását. A b!design refresher-t kb. 30-40 cm távolságból, köd formájában fújja a kezelendő felületre. Az optimális eredmény eléréséhez 2-3 rétegben kell alkalmazni. Az egyes felhordások között hagyja a festékréteget kb. 5-10 percig leperegni. Részleges javítások esetén nem zárhatók ki optikai különbségek a fennmaradó felületen (pl. fényességszintbeli különbségek). Ez csak teljes felületi felújítással (pl. PU-tömítőanyaggal) küszöbölhető ki.

TÁROLÁS

Tárolja a b!design refresher-t zárt eredetiben. Hűvös, száraz helyen, fagytól védve tárolja. Tárolja zár alatt és gyermekek elől elzárva.

TECHNIKAI ADATOK

Összetevők

AQUA; STEARYL BEESWAX; Tetradecanol, etoxilált <2.5 EO, szulfátok, nátriumsók; nátrium;4-undekán-3-ilbenzol-szulfonát; 1,2-Benzisothiazol-3(2H)-on; Gemisch aus 5-Chlor-2-methyl- 2Hisothiazol-3-on [EG Nr.247-500-7] und 2-Methyl2Hisothiazol- 3-on [EG Nr. 220-239-6] (3:1).

Törlőkendőápolás

TERMÉKLEÍRÁS

A b!design Wiping Care Concentrate egy koncentrált törlővíz adalék mosóaktív anyagokkal és és természetes ápoló adalékanyagokkal. Minden vinil felületre, valamint viaszolt vagy olajozott felületű fa- és parafa padlókra és minden más törölhető padlóra, mint pl. PVC, linóleum, kerámia, csempe... Kíméletesen és alaposan, csíkmentesen tisztít. Felfrissíti a felületet és szennyeződéstaszítóvá teszi. Alacsony habzású - ezért tisztítógépekhez is alkalmas.

ALkalmazás

Egyszerűen adja a törlővízhez - 2 zárókupak elegendő kb. 5 liter vízhez. Csavarja ki a kendőt és törölje át nedves ruhával. Szükség esetén törölje szárazra.

Jegyzet: Különösen erős foltok eltávolításához, valamint a padló alkalmi felfrissítéséhez és intenzív ápolásához a b!design refresher-t ajánljuk.

TÁROLÁS

Tárolja a b!design Wiping Care-t zárt eredetiben Tárolja hűvös, száraz, fagytól védett helyen. Tárolja zár alatt és gyermekek elől elzárva.

TECHNIKAI ADATOK

Összetevők

AQUA; nátrium;4-undekán-3-il-benzol-szulfonát; Tetradecanol, etoxilált <2.5 EO, szulfátok, nátriumsók; C13 alkohol, elágazó, etoxilált; N,N-bisz(2-hidroxietil)dodekanamid.

Jótállási feltételek

A padlóburkolatra magánlakásokban történő felhasználás esetén 25 év garanciát vállalunk. És 5 év teljes körű kereskedelmi garancia.

1. ÉRVÉNYESSÉGI TERÜLET

Feltéve, hogy a padlóburkolatot a használati útmutatóban meghatározottak szerint karbantartották, és a megadott használati osztályon belül használták, valamint a beépítési útmutatónak megfelelően telepítették, a garancia csak a következő területekre terjed ki:
 • Gyártási hibák
 • Delamináció
 • Az erős, szokatlan színeltérések és a fakulás - feltéve, hogy a panelek nem voltak közvetlen napfénynek kitéve.

2. A KÖVETKEZŐK KIZÁRVA A JÓTÁLLÁSBÓL:

 • Normális elhasználódás, szándékos vagy szándékos sérülés: Nem megfelelő telepítés vagy karbantartás miatti károk, nem megfelelő tisztítószerek, lúgos alaprétegek vagy hidrosztatikus nyomás miatti kémiai bomlás, égési sérülések, repedések, horpadások, foltok vagy fényvesztés a normál öregedés vagy külső hatások miatt.
 • Vizuális és texturális eltérések, amelyek a beépítés előtt vagy legkésőbb a beépítés során észlelhetők. A padlóburkolat lerakása vagy a ragasztó felhordása feltételezhetően azt jelenti, hogy ezt az állapotot elfogadták.
 • A sérült padlóburkolat eltávolításának és a cserepadlózat beépítésének munka- vagy bérköltségei.
 • A károsodott anyag eltávolításával vagy újbóli elhelyezésével kapcsolatos, a használat korlátozása, a bérbeadás késedelmes időpontja stb. esetén felmerülő következményes károk. Minden további kártérítés a járulékos vagy következményes károkért kifejezetten kizárt.

Ha a következményes károk a helyi jogszabályok miatt nem zárhatók ki, a 2. pontban felsorolt korlátozások csak részben alkalmazhatók.

Ez a jótállás különleges jogokat biztosít, ebből további követelések vagy jogok nem származtathatók.

Ez a garanciális fedezet csak a forgalmazó/kereskedő azonnali értesítésével vehető igénybe. A bejelentéshez csatolni kell az eredeti számla másolatát és egy teljesen kitöltött, képekkel ellátott reklamációs jelentést, a garanciális igényt csak a forgalmazó/kereskedő engedélyezheti.